Herontwikkeling gebied De Rooi Pannen

Het voormalige schoolgebouw De Rooi Pannen aan de Tuinzigtlaan 12 wordt herontwikkeld tot een levendig appartementencomplex met circa 235 appartementen. Er zullen verschillende appartementen komen: een mix van huur- en koopwoningen. De woningen zijn bedoeld voor uiteenlopende doelgroepen in verschillende prijsklassen. Dit plan speelt in op de grote woningbehoefte in Breda. En sluit aan op de ambitie van de stad om tussen 2018 en 2022 minimaal 6.000 woningen te realiseren.

Het gebied aan de Tuinzigtlaan 12 wordt duurzaam, toekomstbestendig en aantrekkelijk vormgegeven. Er wordt veel aandacht besteed om het complex goed in te passen tussen de bestaande gebouwen van Easy Street, het schoolgebouw van Curio Prinsentuin Van Cooth en het nieuwe appartementencomplex Haag 5. Zo krijgt het complex bijvoorbeeld verschillende hoogtes, waardoor het speels oogt. Parkeren wordt mogelijk onder het nieuwe complex zodat er rondom meer ruimte is voor groen. Er komt een gemeenschappelijke binnentuin voor de nieuwe bewoners en achter het gebouw komt een openbaar toegankelijk park.

Ik wil op de hoogte blijven!

Indicatieve planning Tuinzigtlaan 12

-- Medio 2021 --
Start bestemmingsplanprocedure.

-- Begin 2022 --
Verkoop van de woningen van start.

-- Eind 2021 --
Vaststelling van het bestemmingsplan.

-- Eind 2022 --
Start realisatie

De ontwikkelcombinatie Van Agtmaal, Maas Jacobs en Somnium Real Estate is initiatiefnemer van het plan. Zij stemmen zorgvuldig af met de gemeente Breda, omwonenden en bedrijven in de buurt. Het stedenbouwkundige plan is inmiddels opgesteld, naar de uitgangspunten van de gemeente Breda en een aantal verzoeken van omwonenden waaraan al eerder in het proces gehoor gegeven is.

.

Centraal en comfortabel

Hier komen de appartementen!

Tuinzigtlaan

Op de hoogte blijven van de Tuinzigtlaan 12?

Ik wil hier graag wonen!

Je hebt interesse in een woning aan de Tuinzichtlaan

Ik ben een omwonende!

Je woont al in (de buurt van) het plangebied

Ik ben een belanghebbende!

Je hebt belang bij de ontwikkeling

Project Tuinzigtlaan Breda is een ontwikkeling van:

Van Agtmaal | Maas Jacobs Vastgoed | Somnium Real Estate